top of page
  • תמונת הסופר/תמערכת האתר

רזה זה טוב?

מה זה מחשוב רזה ולמה כדאי לשקול מעבר למחשוב רזה?


מה זה מחשוב רזה?

חלקכם בוודאי שמע בעבר את הביטוי מחשוב רזה או Thin Computing או Zero client, אז על מה מדובר? על מחשבים קטנים ורזים יותר או על משהו משמעותי יותר?

התשובה היא גם וגם. מחשוב רזה הוא למעשה ארכיטקטורת מחשוב בה כל כוח המחשוב נמצא בשרת מרכזי והמשתמשים עובדים על תחנות עבודה פשוטות וזולות (רזות) ומשתמשים בשרת לכל צרכי העבודה שלהם. השיטה מזכירה את שיטת המסופים וה Main Frame שהייתה נפוצה בשנות השמונים של המאה הקודמת אך היא מתוחכמת וורסטילית הרבה יותר.

איך זה עובד?

בשיטה זו נוצר על השרת מחשב וירטואלי לכל משתמש. מבחינת המשתמש חווית העבודה זהה לחלוטין לעבודה על מחשב רגיל. אם המשתמש קלקל או הרס משהו במחשב הוירטואלי שלי ניתן ליצור לו מחשב חדש בלחיצת כפתור ובזמן שלא עולה על דקות ספורות. בצורה זו גם מאוחסן כל המידע במקום אחד על השרת וכמובן שמגובה לענן באופן מיידי.

לצורך הדוגמה נניח כי יש לנו משרד עם 5 עובדים שכל אחד מהם צריך מחשב אישי עם הגדרות דומות.

למשרד כזה נרכוש מחשב שיריץ את כל 5 המחשבים הוירטאוליים. זהו המחשב היחיד שנצטרך במשרד. בנוסף נרכוש 5 תחנות רזות, אלו למעשה תחנות קטנות, בערך בגודל של ראוטר אינטרנט ביתי, בעלות צריכת חשמל נמוכה וללא חלקים נעים ומינימום של רכיבי תוכנה מה שכמובן מוזיל את העלות שלהן באופן משמעותי בהשוואה למחשב. את התחנות הרזות נחבר לרשת מצד אחד ולמקלדת, עכבר ומסך של העובד מצד שני כמו במחשב רגיל. התחנה הרזה מגיעה ללא מערכת הפעלה ואינה דורשת תחזוקה או התקנה.


לאחר ההתקנה ויצירת המחשבים הוירטואלים על השרת (חד פעמי) פשוט מדליקים את התחנה הרזה וניגשים למחשב הוירטאולי המרוחק באמצעות תכנה כמו Remote Dektop Connection ומתחילים לעבוד.

את כל הציוד המשותף למשרד – מאגרי מידע, מדפסות, סורקים, קוראי כרטיסים חכמים נחבר לשרת ישירות וכל המשתמשים יוכלו להשתמש בהם כאילו הם מחוברים אליהם למחשב באופן שקוף ויעיל. במקרה הצורך ניתן לחבר קוראי כרטיסים חכמים או כל חומרה אחרת ישירות לתחנה הרזה.

יתרונות מול חסרונות

מעבר לכל היתרונות הבסיסיים של מחשוב רזה - צריכת החשמל הנמוכה, המקום המינימלי הדרוש לתחנה רזה, וקלות התחזוקה והשימוש, יתרון נוסף הוא האפשרות להרחבה, בואו נניח כי המשרד שלנו מתרחב וכעת יש בו 8 עובדים. כל שצריך לעשות הוא לרכוש 3 תחנות רזות, לחבר אותן לרשת, לשכפל 3 מחשבים וירטואליים (עניין של דקות ספורות) ואנחנו מוכנים לעבודה.

בהנחה והמשרד התרחב בצורה משמעותית נוכל לרכוש עוד שרת ולשכפל את השרת הראשון וכך להכפיל את מספר המחשבים הוירטואליים ואף לשלש ולרבע אותו. והכל במינימום השקעה של זמן וכסף.

על אותו עקרון, כשמגיע הזמן לשדרג את מערכות המחשוב במשרד – שדרוג מערכת הפעלה, אופיס, מערכות CRM וכו' כל שצריך לעשות הוא ליצור מחשב אחד משודרג ולשכפל אותו לשאר המשתמשים. במחשוב רגיל נצטרך לבצע את אותה עבודה על כל מחשב מחדש ולבזבז זמן וכסף ניכרים בהשוואה.

בטבלה שלפניכם ביצענו השוואה בין מחשוב רגיל למחשוב רזה. לפני הקריאה בטבלה מומלץ לזכור שני כללי אצבע חשובים:

כלל ראשון: מחשוב רזה כדאי כלכלית לכל רשת מחשבים עם 10 משתמשים לפחות. אך תמיד אפשר עם פחות.

כלל שני: שרת למחשוב רזה עולה כמו 2 תחנות עבודה רגילות ויכול לשרת 5. כלומר חסכון של 3 תחנות עבודה בעלות.

לסיכום, מחשוב רזה בהתקנה נכונה ומתוכננת היטב יכול לחסוך לכם ולעסק שלכם זמן, כסף ומשאבים רבים.


למידע נוסף ולשאלות אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר


51 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page