מערכת האתר
האפליקציה שלא תבינו איך חייתם בלעדיה
עודכן: 1 ביוני 2021
פשוטה, חכמה, ומלאה באפשרויות שמסדרות את החיים - הכירו את גוגל קיפ (Google Keep) - מדריך מצולם (בקרוב גם סרטון)
#googlekeep #task #taskmanagement #freeapp #ניהול_משימות #פתקים

אפליקציה לניהול משימות ותזכורות בחינם
נכון, יש המון כאלו, רובן מגיעות מובנות עם הטלפון - למשל במכשירי סמסונג ושיאומי. לחלקן יש יתרונות כאלו ואחרים, אבל אף אחת לא נותנת פתרון עגול ומלא כמו ה-קיפ. ועוד בחינם!
הנה רשימה חלקית: רשימת קניות/ מטלות, פתקיות טקסט, פתקיות תמונה, פתקיות בציור חופשי, תזכורות לפי מיקום, מיון לפי תגיות, מיון לפי צבעים ועוד ועוד...
ניתן להשתמש בגוגל קיפ על המחשב ללא צורך בהתקנת אפליקציה לבעלי חשבון גוגל - פשוט כנסו לאתר קיפ (בדומה לג'ימייל) https://keep.google.com/
או על כל טאבלט/ טלפון חכם בהתקנת האפליקציה מחנוות גוגל פליי או
התקנת אפליקציית ניהול פתקים ומשימות - גוגל קיפ
ניתן להשתמש בגוגל קיפ על המחשב ללא צורך בהתקנת אפליקציה לבעלי חשבון גוגל - פשוט כנסו לאתר קיפ (בדומה לג'ימייל) https://keep.google.com/
או על כל טאבלט/ טלפון חכם בהתקנת האפליקציה מחנות גוגל פליי או אפ סטור
ההתקנה קלה ופשוטה ואינה מצריכה רישום או כניסה לחשבון - שוב לבעלי חשבון גוגל קיים
יצירה ועריכה של פתקים באפליקציית ניהול פתקים ומשימות - גוגל קיפ
השימוש באפליקציה הוא די ברור ואינטואיטיבי, נעבור עליו בזריזות.
כמה נקודות:
האפליקציה חייבת חיבור אינטרנט פעיל ליצירת פתקים חדשים ועריכתם
אין צורך לבצע שמירה או עדכון, כל שינוי נשמר מיד לענן
נלחץ על אייקון האפליקציה ונגיע הישר למסך הראשי

אצלי בטלפון כל הרקעים בצבע שחור לצורך נוחות (רקע לבן מסנוור לי מדי) גם אתם רוצים? כדי ללמוד איך ליחצו כאן
מסך ראשי
למעלה נראה את סרגל החיפוש הקבוע של גוגל נסביר עליו בסוף הפוסט.

תחתיו נראה את כל הפתקים האחרונים שיצרנו וגם את הפתקים שהצמדנו לראש הדף, גלילת המסך תראה לנו את כל הפתקים שיצרנו אי פעם (ולא מחקנו או העברנו לארכיון - על כך בהמשך)

בתחתית המסך נראה את כל סוגי הפתקים שניתן לפתוח באפליקציה:
רשימה
ציור
פתק קולי (הקלטת שמע)
תמונה
בצד נראה סימן + בצבעי הלוגו של גוגל - כך פותחים פתק טקסט רגיל

פתקית טקסט
זו הפתקית הפשוטה ביותר. פשוט מכניסים טקסט כותרת וטקסט פתקית וסיימנו

פתקית רשימה
שימושית לרשימת קניות, ציוד לטיולים, מטלות שצריך להשלים עד תאריך מסוים וכו'.
נלחץ על תיבת הסימון (ריבוע עם וי בתוכו)
במסך שנפתח נבחר כותרת ונתחיל ליצור את הרשימה - פשוט נכתוב את הפריט ובסיומו אנטר, ומדי נעבור אל הפריט הבא.
ניתן ליצור תתי-רשימות (קטגוריות ע"י לחיצה על 6 הנקודות המופיעות ליד שם הפריט וגרירה שלו שמאלה. כל הפריטים שיווצרו אחריו יהיו גם הם בתוך אותה הקטגוריה. ליצירת קטגוריה חדשה פשוט נגרור את הריבוע חזרה ימינה.

לצורך העניין יצרתי כאן רשימת ציוד לקמפינג. כל פריט שהועמס לאוטו יסומן כהושלם - לחיצה עם עם האצבע או העבכר בתוך הריבוע והמשימה תסומן כפריט מסומן ותעבור לחלק התחתון של הפתק תחת משימות שהושלמו. אם לחצנו בטעות, לחיצה על הפריט הרלוונטי בחלק פריטים מסומנים תחזיר אותו חזרה למקומו המקורי

פתקית ציור
לחיצה על אייקון המכחול תפתח פתק ציור בו נוכל לצייר עם האצבע או העכבר.

בסרגל התחתון נוכל לבחור את סוג כלי הציור - עט, טוש, מארקר או מחק. לחיצה נוספת על הכלי שבחרנו תפתח לנו אפשרויות לבחור את עובי הכלי ואת הצבע. בנוסף ניתן להזיז כל חלק בציור ע"י לחיצה על כפתור הריבוע המקווקו

פתקית קולית
כלי שימושי מאוד, במיוחד לאלו שלא אוהבים לכתוב. לחיצה על אייקון המיקרופון תפתח את ממשק ההקלטה של גוגל, עליכם לאמר בקול ברור את תוכן הפתקית. כשהאפליקצייה תבחין בשקט לזמן של שנייה או יותר היא תעצור את ההקלטה ותתמלל אותה. כלומר בפתקית החדשה ייכתב כל מה שאמרתם (בעברית!) ובנוסף יוצמד קובץ ההקלטה אותו תוכלו לשמוע למקרה והתמלול לא מדויק. שימו לב שתמלול הקול לטקסט משמעו שליחת המידע לגוגל.

פתקית תמונה
גם כאן, פשוט וקל. לחיצה על אייקון התמונה תפתח לנו פתקית חדשה שם נתבקש לבחור האם אנחנו רוצים לצלם תמונה או להעלות תמונה מהמכשיר שלנו. לאחר שנצלם או נבחר תמונה נוכל להוסיף גם כותרת וטקטס לפתקית (בדומה לפתקית טקסט)

פתקים משולבים
לאחר ותוך כדי יצירת פתקית מכל סוג, ניתן לשלב בה כל סוג פתקית אחר שנרצה. למשל, אם יצרנו פתקית רשימה ונרצה להוסיף לה תמונה, כל מה שנצטרך לעשות הוא להיכנס לפתקית, ללחוץ על סימן ה + המופיע למטה ולבחור מה נרצה להוסיף לפתקית - טקטס, רשימה, הקלטה או ציור ומשם התהליך זהה ליצירת פתקית חדשה מאותו הסוג

עריכה ותכונות מתקדמות של פתקים ומשימות - גוגל קיפ
לכל פתקית שנייצר או שיצרנו ניתן לשייך תכונות, להגדיר תזכורות, לשתף ולמיין.
עריכת תכונות הפתקית מתבצעת בשני מקומות, בחלק העליון שלה ובחלק התחתון.
חלק עליון (3 אייקונים)

אייקון הנעץ - מאפשר לנו לנעוץ את הפתקית בחלק העליון של המסך הראשי - כך בכל פעם שנפתח את האפליקציה יופיעו הפתקים הנעוצים ראשונים ללא קשר למיון שהגדרנו או לזמן בו נוצרו. לחיצה אחת תנעץ את הפתק (האייקון נצבע) לחיצה נוספת תסיר את הנעיצה (האייקון מצויר ללא מילוי)
אייקון פעמון - הגדרת תזכורות. לחיצה על אייקון הפעמון תפתח תפריט משנה עם האפשרויות הבאות
מאוחר יותר היום 18:00
מחר בבוקר 8:00
יום XXX בבוקר
בית
עבודה
בחר שעה ותאריך
בחר מקום
(ייתכן והאפשרויות יהיו מעט שונות בהתאם לשעה בה אתם יוצרים את הפתק ואז יופיעו זמנים אחרים כהצעה)

לחיצה על כל אחת מ-3 האפשרויות הראשונות תקבע תזכורת לזמן שנבחר ותוסיף את התזכורת גם ללוח השנה של גוגל. לחיצה על אפשרות בחר שעה ותאריך תפתח מסך בו תוכלו לבחור שעה ותאריך לתזכורת בעצמכם.

ועכשיו מגיעים לחלק הבאמת יפה של התזכורות - לחיצה על כל אחת מהאפשרויות המסומנות בירוק. תגרום לתזכורת לצלצל כשתגיעו למקום המוגדר. בית ו עבודה יילקחו מהגדרת חשבון הגוגל שלכם . בחר מקום יפתח לכם מסך בו יוצגו לכם שלוש אפשרויות בית עבודה ועריכת מקום, לחיצה על עריכת מקום תוביל אתכם למסך בו תתקבשו להקיש את הכתובת ולבחור אותה מרשימה, לאחר האישור תחזרו למסך הקודם וליחצו על שמירה בתחתית הפתקית תופיע אינדיקציה על תזכורת עם הכתובת אותה בחרתם

.
כשיגיע זמן התזכורת או כשנגיע לכתובת אותה הגדרנו בתזכורת הטלפון יצפצף ו/או ירטוט. נוכל לבחור האם המשימה הושלמה או לדחות את התזכורת למאוחר יותר (כמו בלוח השנה של גוגל)
סימן תיקיה עם חץ למטה (האייקון השלישי בשורה העליונה) - לחיצה על כפתור זה תעביר את הפתקית לארכיון, היא לא תימחק אך גם לא תופיע יותר במסך האפליקציה, אלא רק תחת חיפוש בארכיון (הסבר בהמשך)
חלק תחתון (סימן תפריט - 3 נקודות)
לחיצה על 3 הנקודות תפתח את תפריט הפעולות לפתקית
מחיקה - מחיקת הפתקית לתמיד, הפתקית מועברת לאשפה ונשמרת שם 30 יום, לאחר מכן נמחקת ללא אפשרות לשיחזור
יצירת עותק - שכפול הפתקית
שליחה (שיתוף) - שליחת הפתקית - ניתן לשתף הכל האפליקציות הפופולריות, יש לשים לב שהפתקית נשלחת כטקסט רגיל ופשוט או כתמונה
שותף עריכה - הוספת שותך לעריכה של הפתקית - שימושי למשל כשיוצרים רשימת קניות ורוצים שכל בני הבית יכתבו מה הם צריכים - רק מי שיש לו גוגל קיפ יוכל להיות שותף עריכה!
תוויות - כלי סינון, ניתן להוסיף תוויות קבועות לקיפ ולשייך אליהן פתקיות. למשל, אם אנחנו אוהבים לבשל ויש לנו פתקים של מתכונים, נוכל לתייג את כל הפתקים האלו תחת תווית מתכונים וכך לצפות אך ורק בהן
אייקונים של צבעים - בחירת צבע רקע לפתקית. אם הפקתית היא חשובה, ניתן לבחור לה צבע שיצבע אותה ויגרום לה להיות מובחנת יותר על רקע הפתקיות האחרות. נוכל כמובן גם להחליט שכל צבע מסמל משהו אחר או רמת חשיבות אחרת וכך למצוא פתקיות חשובות מהר ובקלות

סרגל חיפוש ותפריט ראשי
בחלק העליון של המסך הראשי נמצא בצד אחד תמונת הפרופיל שלנו בגוגל (או האות הראשונה של השם למי שאין תמונה) , לידו אייקון שני מלבנים - לחיצה עליו תשנה את צורת הופעת הפתקים - כרשימה או כגלרייה.
בצד השני נמצא את תפריט האפליקציה ובאמצע שורת החיפוש.
שורת החיפוש
כמו חיפוש רגיל בג'ימייל. ניתן לחפש כל פתקית לפי כותרת, מילה בתוכן, פריט מרשימה וכו'

תפריט האפליקציה
לחיצה על התפריט תפתח את התפריט הראשי המחולק לכמה חלקים.

רוב התפריט הוא למעשה אפשרויות סינון
בחלק הראשון נוכל לבחור אם לראות הערות - כלומר את כל הפתקים או תזכורות - רק פתקים שיש להם תזכורות.
בהמשך נוכל לבחור סינון פתקים לפי תוויות או לבחור לראות פתקים שהועברו לארכיון או נמחקו.

לבסוף נראה את כפתור ההגדרות ואת כפתור העזרה. תחת כפתור ההגדרות נוכל לבחור אפשרויות תצוגה כמו האם להוסיף פתקים חדשים לראש הדף או לסופו, האם להציג רקע לבן או רקע שחור, להגדיר שעות קשיחות לזמנים 'בוקר' , 'צהריים' ו'ערב' ולבחור האם להפעיל שיתוף או לא.

יצירת פתקים אוטומטית ושיתוף לגוגל קיפ
אתם משוטטים באינטרנט ופתאם נתקלתם בדף אינטרנט מעניין, תמונה שתרצו לשמור, וידאו שתרצו לראות מאוחר יותר. מה עושים? פגשתי לא מעט אנשים ששולחים לעצמם בווטסאפ את כל הדברים האלו ואז מחפשים אותם שעות ברצף ההודעות. עכשיו הרבה יותר קל. פשוט עושים שיתוף מתוך הדפדפן או כל אפליקציה אחרת ישירות לגוגל קיפ.
לוחצים על שיתוף, באם לא רואים את סמל האפליקציה (נורה לבנה על רקע צהוב, זוכרים?) לוחצים על עוד... ואז ולחצים על האפליקציה - אוטומטית תועברו לפתק חדש שכבר נוצר ובתוכו המידע שרציתם לשתף - כל שעליכם לעשות הוא לכתוב לו כותרת, לבחור לו תגיות או צבעים (לא חובה) ולסגור אותו. וזהו יש לכם את המידע שמור ומאורגן.
זהו, עד כאן גוגל קיפ. אני משתמש באפליקציה הזו על בסיס יומי ועדיין מחייך בכל פעם שקופצת לי תזכורת מבוססת מיקום. אנחנו באמת חיים בעתיד.
צריכים משהו מורכב יותר? פתרון לעסק? אין בעיה. דברו איתנו ונמצא לכם פתרון מהר ובזול.
שאלות, הערות ובקשות אתם מוזמנים לכתוב כאן בהערות, או בכל אחד מהערוצים שלנו או לשלוח לנו מייל לכתובת support@6complete.com
מערכת 6complete/