top of page
  • תמונת הסופר/תמערכת האתר

ככה נבחר את החברה שתבנה את האתר שלנו

עודכן: 10 בספט׳ 2020

מה חשוב לדעת ולשאול לפני שבוחרים מי יבנה את האתר שלנו


בבואנו לבחור חברה שתבנה עבורנו את האתר חשוב לדעת ולברר מראש כמה פרטים חשובים שיעזרו לנו בקבלת ההחלטה ויחסכו לנו זמן, כסף וטרדות.


מה בדיוק מקבלים?

לכל אתר יש מספר מרכיבים, תוכלו ללמוד עליהם בהרחבה כאן. בקצרה נזכיר את שם הדומיין, תוכן האתר, ממשק ניהול האתר, אחסון האתר ומהירות הגישה לאתר. לא כל חברה מספקת את כל החבילה ולא כל חברה מאפשרת ללקוח לבחור בעצמו את מרכיבי החבילה, לכן חשוב לדעת בדיוק מה מקבלים.


מי הבעלים של שם הדומיין ושל תוכן האתר?

קורה לא פעם שהחברה דואגת לכל מרכיבי האתר אך רושמת את שם הדומיין על שמה ואז כשהלקוח רוצה להעביר את האתר או לבנות אותו מחדש הוא מגלה שהוא נאלץ לשלם עבור שם האתר (שלו) מחיר בד"כ מופקע, כנ"ל לגבי תוכן האתר, החברה טוענת שהיות והיא בנתה את האתר, סיפקה את הטקסטים ואת התמונות/ סרטונים הרי שהם בבעלותה והעברתם ללקוח כרוכה בעלות נוספת.


האם ניתן להעביר את האתר לשרת אחסון אחר בשלמותו?

ישנם מקרים בהם בעל האתר רוצה להעביר את האתר עקב שיקולים כלכליים כמו ספק שירותי אחסון זול יותר. או שיקולים מנהליים - אתר שנמצא בקרבה גיאוגרפית למדינה בו נמצאים הלקוחות של המותג - כך שיגיב מהר יותר. נתקלנו במקרים בהם לקוחות פשוט נאלצו לשלם סכום שערורייתי עבור העברת אתר לשרת אחסון אחר, עניין המסתכם בקצת יותר מאשר הורדת קבצים משרת אחד והעלאתם לשרת אחר.


האם יש הגבלה על נפח האחסון/ גלישה?

במקרה ובחרנו בחברה שמספקת חבילה שלמה, חשוב לברר האם יש הגבלה בנפח האחסון של האתר (כמה מידע אני יכול לשמור באתר שלי) או הגבלה בגלישה לאתר, לדוגמה נניח שכל האתר שלנו הוא דף אחד עם תוכן הכולל וידאו בנפח של 10MB וההגבלה היא ל 1GB בחודש, נניח ובמהלך השבוע הראשון נכנסו 90 גולשים שכל אחד מהם גלש בכל תוכן האתר (10MB), כלומר "בזבזנו" 900MB מהחבילה החודשית שלנו ורק עוד 10 גולשים יוכלו להגיע לאתר, הגולש ה-11 ואלו שאחריו יאלצו להמתין לחודש הבא. כמובן שתרחיש כזה אינו בא בחשבון ויש לוודא שאין הגבלה או שההגבלה גדולה באופן משמעותי מסך נפח הגלישה המוערך לחודש.


כמה מהיר האתר הולך להיות?

זו שאלה מעט מסובכת היות ומהירות האתר תלויה בגורמים רבים, הכוונה כאן היא כמה מהירים וחזקים שרתי האחסון בהם יאוחסן האתר וכמה מהיר החיבור שלהם לאינטרנט. תתפלאו לשמוע כמה חברות אחסון הן לא יותר מאשר חדר שרתים במשרד עם קו אינטרנט קצת יותר מהיר מזה שיש לכם בבית.


מי מספק את תוכן האתר?

חברות רבות מציעות "אתר מושלם" במחירים מגוחכים של אלפי שקלים בודדים, אך כשהלקוח כבר התחייב מודיעה לו החברה כי היא בונה את האתר אך לא את התוכן והוא צריך לספק תוכן כתוב ואתהמדיה הנלווית - תמונות וסרטונים - עלות לא מבוטלת לרכישה או לצילום. היות ולא כולנו קופירייטרים וכותבים מהוללים, הדבר למעשה מתבטא בעלות נוספת או באתר שתוכנו ברמה ירודה.


האם ניתן להתאים את האתר? לעצב ולמקם כל אלמנט לפי דרישה?

כמו בדוגמה הקודמת, אתרים זולים בד"כ מגיעים מוכנים מתבנית שאינה ניתנת לשינוי כלל, התבנית היא למעשה שומרי מקום - יש מקום לכותרת בחלק העליון של הדף, מקום לתמונה בגודל מסוים בצד שמאל, מקום לטקסט בצד ימין ומקום לכתובת וטלפון בחלק התחתון, לא ניתן להוסיף או להוריד אלמנטים - למשל מפה, טופס יצירת קשר, סרטון וידאו וכו' ולא ניתן למקם אותם מחדש או להגדיר את הצבע והגודל שלהם. פרט לעובדה שהאתר שלנו ייראה לא כמו שתכננו, הוא גם ידמה לעשרות אם לא מאות אתרים אחרים שנבנו ע"י אותה תבנית. ולא יהיה ייחודי וזכיר ללקוחות שלנו.


מהי עלות שינויים?

במקרים רבים מעוניין הלקוח להוסיף דפים/ מוצרים לאתר שלו או לשנות תוכן קיים, יש לוודא כי עלות השינויים כלולה במחיר או להסכים מראש על עלות שינויים לפי שעה או לפי כמות תוכן.


האם האתר מותאם לטלפון וטאבלט באופן מושלם?

היום, כשרוב הגלישה באינטרנט מתבצעת ממכשירים ניידים, התאמת האתר לטלפון נייד היא כמעט הדבר הכי חשוב אחרי התוכן. חשוב לוודא שהחברה מבצעת התאמה מלאה ולא חלקית לגלישה בנייד או בטאבלט. חברות רבות מבצעות התאמה חלקית שבה כל השינוי הוא רוחב הדף - דבר המתבטא בטקסט זעיר ותמונות גדולות בזמן גלישה בטלפון. לקוח שיראה אתר כזה, ספק אם ירצה לעשות עסקים עם המותג שמאחוריו.


האם האתר מוכן לקידום אתרים (SEO READY)?

בכדי שאתר יתחרה על מקום טוב בתוצאות החיפוש בגוגל ושאר מנועי החיפוש, צריכים להתקיים כמה תנאים. העיקריים שבהם הוא מבנה האתר מבחינה היררכית, השנייה היא תוכן האתר ותיוגו. חשוב לדעת כי מקדם אתרים ובונה אתרים הם שני מקצועות שונים ונפרדיםבד"כ. לכן ייתכן וכשנפנה למקדם אתרים שייקדם לנו את האתר, נקבל ממנו רשימת ליקויים במבנה האתר ותוכנו כך שנאלץ לבצע שינויים באתר בעלות נוספת.


האם האתר נבנה לפי מתודות חוויות משתמש (UX)?

אתר טוב הוא יותר מאשר תוכן טוב, חשוב שיהיה נוח ובנוי נכון כך שיוביל את הלקוח לאינטראקציה עם בית העסק או לרכישה ולא יתסכל אותו או יגזול ממנו זמן רב כדי למצוא את מה שהוא מחפש, כיום יש בעלי מקצוע שכל עיסוקם הוא לטייב את חווית המשתמש ולהגדיר איפה ימוקם כל דף וכל אלמנט בכל דף, היכן להשתמש באיורים במקום בטקסט וכו'.


מה העלות לאחר סיום התקופה המוצעת בחוזה?

כמו ברוב התכניות החודשיות/ שנתיות בעולם, יש מחיר כניסה לחבילה ומחיר גבוה יותר לאחר מכן, לדוגמה רכישת דומיין מסחרי בינלאומי יכולה לעלות 3 שקלים בלבד לשנה הראשונה, אך החל מהשנה השניה תעלה 70 ש"ח. כנ"ל גם בבניה, תחזוקה ואחסון אתרים. חשוב לשים לב לאיזה תקופה מוצע המחיר ומה המחיר לאחר סיום התקופה.

האם החבילה כוללת תיבות דואר אלקטרוני?

חלק מחברות בניית האתרים / אחסון האתרים מציעות גם שירותי דואר אלקטרוני, חשוב לברר, כמה תיבות כלולות בעסקה, מה נפח האחסון שלהן, האם מוצעת איתן חבילת שירותים כגון, לוח שנה אלקטרוני, אופיס אונליין וכו'.


לסיכום, "אין לנו כסף לקנות בזול" רלוונטי גם במקרים אלו. לא אחת הגיעו אלינו לקוחות שרכשו אתר בזול ומהר מאוד הבינו שעדיף היה לו היו משקיעים סכום כפול ואפילו משולש בכדי להציג ללקוחותיהם אתר מקצועי ורציני.

אתר האינטרנט הוא לרוב האינטראקציה הראשונה של הלקוח עם בית העסק, זהו כרטיס הביקור וכמו שאומרת אמרה אחרת "אי אפשר לעשות רושם ראשוני בפעם השניה". אין מקום לטעויות.



לשאלות נוספות, הערות והארות צרו קשר.


28 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page